WinTrial 2010

23.02.2010 -
Po roce opět zavítali do Vimperka do Skiareálu Vodník zimní triatlonisté, aby se utkali o tituly akademických mistrů ČR a také o tituly mistrů Jihočeského kraje.
Počasí bylo tentokrát k závodníkům milosrdné a noční mráz tratě dokonale vypreparoval, takže se tentokrát na kole dařilo jet opravdu všem a dalo tak alespoň částečně zapomenout na loňskou cyklistiku utopenou ve sněhu. I tak pořadatelé upravili délku tratí na konečných 4,5 km běhu, 9 km kola a 6,5 km na lyžích.

Ve startovním poli nechyběli reprezentanti z nedávného mistrovství světa v Norsku, domácí Šárka Grabmüllerová a Pavel Jindra, které doplňoval loňský juniorský vicemistr světa a také budoucí smolař závodu Vít Zahula.

Úvodní běh nic nerozhodl a hlavní favorité přiběhl s minimálními odstupy. První do depa přiběhl liberecký Jan Hamr, před dvojicí Pavel Jindra, Michal Francke a před veteránem Milošem Smrčkou. Na kole ale Pavel Jindra záhy ukázal všem záda a v podstatě tak rozhodl o dalším vývoji závodu. Na druhé místo se výbornou jízdou na kole probojoval Zahula. Cyklistika na Vodníku se Vítkovi natolik zalíbila, že si přidal jedno kolo navíc a tím se připravil o jisté stupně vítězů. O ty si to pak rozdali další závodníci, když pro druhé místo si nejrychlejším lyžařským časem dojel Jan Hamr, před třetím Michalem Franckem.

Závod žen měl jasnou favoritku v obhájkyni loňského vítězství a letošní mistryni ČR Šárce Grabmüllerové. V úvodní disciplině to ale dlouho tak nevypadalo, když vedla letošní juniorská mistryně světa z Norska Aneta Grabmüllerová. V závěru běhu se přece jenom projevila zkušenost a lépe rozvržené síly a do depa přiběhla Šárka s náskokem 45 vteřin. Na třetím místě běžela táborská Kamila Hořejší. Aneta se ani v cyklistické části nevzdávala a až pád v posledním okruhu zvětšil její odstup na první místo. Na třetí místo se kole probojovala Dáša Svěráková. Lyžařská část už pouze upravila odstupy a potvrdila pořadí z cyklistiky, takže první Šárka Grabmüllerová před dcerou Anetou a třetí Dášou Svěrákovou.








Hodnocení:
Přečteno 617x

Komentáře

super závod!!! Reagovat
K3 zimní triatlon Reagovat
RUBRIKY ČLÁNKŮ
AKTUÁLNÍ ČLÁNKY
15.7.24Ve Španělsku byla psána historie
7.7.24V Rothu padala světová maxima
17.6.24Generálku na MS v Nice ukořistila Charles, Besperát fantasticky druhá
9.6.24T100 - Napínavý souboj generací a dominance Knibb
28.5.24Český triatlon míří do Paříže! Petra Kuříková uspěla v náročné kvalifikaci
21.5.24Evropské triatlonové eposy: Lanzarote a Šamorín
28.4.24IRONMAN Texas ovládli Hermandez a Matthews, Jana Richtrová ovládla AG
26.4.24Výsledkový servis
17.4.24Youri Keulen a Ashleigh Gentle ovládli triatlon Singapore T100
7.4.24Drama a kontroverze na IRONMAN 70.3 Oceanside 2024: Vítězství Sanderse a Knibb a sporné diskvalifikace.