Gulf Coast Triathlon 2005

10.05.2005 -
Gulf Coast Triathlon 2005 byl zavodem jak se patri, predpovedi se splnily i nesplnily. Nemecka ironmanska ekipa predstavila novou akvizici, Gollnick splnila ulohu favoritky, ale vsem zenam vypalila rybnik amaterka z Ohia. V sobotu v 6:15 startem ucastniku challenged division zahajil v Panama City Beach celodenni triatlonovy svatek, jehoz se zucastnilo vice nez 1800 zavodniku.
Gulf Coast Triathlon 2005 byl zavodem jak se patri, predpovedi se splnily i nesplnily. Nemecka ironmanska ekipa predstavila novou akvizici, Gollnick splnila ulohu favoritky, ale vsem zenam vypalila rybnik amaterka z Ohia.

V sobotu v 6:15 startem ucastniku challenged division zahajil v Panama City Beach celodenni triatlonovy svatek, jehoz se zucastnilo vice nez 1800 zavodniku. Po ctvrtecnich prudkych destich se voda ochladila a po letech se zavod plaval v neoprenech. Nicmene pocasi bylo priznive, temer klidne more, vitr se od rana zvedal pozvolna a teplota se v poledne vysplhala ke tricitce. Ale to uz byli nejlepsi v cili.

Z vody vybehl jako prvni domaci Neill, ale v patach mu byla skupina s Nemcem Sundbergem a domacimi zenami Holloway a Hayden. O minutu pozdeji vyplavala dalsi pocetna skupina s Peterem Kotlandem a Gollnick a pote, o malo vice nez dve minuty za nejlepsimi more opustila Gabina Loskotova.

Na cyklistice prevzal nadvladu Sundberg a spanilou jizdou si vytvoril naskok 8 minut, ktery nemel problem udrzet do cile. Za nim se otevrela sance i pro Petera Kotlanda, na kole si pocinal dobre a vybihal s sanci na medaili. Nejlepsi plavkyne spolecne absolvovaly i cyklistiku a favoritka Gollnick zacinala mit na male. Ztracela 8 minut a Gabina, ktere se na kole nedarilo, jeste dalsich sedm navic

Beh muzske kategorie prinesl stribro po vybornem vykonu Shearerovi, bronz uhajil Neill. Kotland zustal za ocekavanim, jeho silna disciplina ztratila lesk predchozimi extremnimi behy, kterych se uspesne zucastnil. Hayden zacala prekvapive zaostavat za Holloway, ale Gollnick vybornym vykonem obe bez problemu dostihla a zvitezila. Hayden si bude muset vzit bezecky priklad ze sveho ukrajinskeho pritele Andriye Yastrebova, ktery absolvuje letni sezonu v USA a tudiz se nezucastni Pilmana, Skoda, ale priste pry prijede i s Allison.

Zatimco se nejlepsi profesionalky radovaly ze sveho vitezstvi, tak z hloubi amaterskeho pole se jako Fenix vynorila Erin Ford, ktera by mohla byt kometou na americke ironmanske scene. Jiz dlouho nemelo rodiste triatlonu spickovou zavodnici, prakticky od odchodu PNF do organizatorske sfery a materstvi Smayers. Ford zaplavala na urovni nejlepsich profesionalu, cyklistiku absolvovala srovnatelne s nejlepsimi zenami a v behu je jeste predcila. Jeji vykon byl obdivuhodny, jeji fyzicke predpoklady jsou vynikajici.

Gabina Loskotova na stupne vitezek nedosahla, byla na ni patrna predevsim mala vyjezdenost na kole, s plavanim se vyrovnala na jednicku a po slabsi cyklistice se rozbehla k solidnimu zaveru. Prehledla vsak odbocku a prodlouzila si trat temer o kilometr, coz ji stalo treti misto. Pokud se potvrdi jeji pocity, ze beh za moc nestal, muzeme se tesit, az se ji povede.

Moznost bude mit za dva tydny na Halfironman Florida v orlandskem Disneylandu. Konkurence tam bude mimoradna. Jiz dnes je mezi muzi i zenami prihlaseno vice nez deset vitezu IM kvalifkaci a mezi nimi i medailiste z Havaje. Snaha promoteru z Ironman North America vytvorit zde Mekku polovocnich triatlonu pada na urodnou pudu a pocet ucastniku a jejich kvalita zde nebude mit obdoby.

Hodnocení:
Přečteno 102x

Komentáře

RUBRIKY ČLÁNKŮ
AKTUÁLNÍ ČLÁNKY
17.4.24Youri Keulen a Ashleigh Gentle ovládli triatlon Singapore T100
7.4.24Drama a kontroverze na IRONMAN 70.3 Oceanside 2024: Vítězství Sanderse a Knibb a sporné diskvalifikace.
28.3.24Olympijský šermíř Beran ocenil železnou ženu z Havaje. Stala se sportovcem roku Prahy 14
20.3.24Ironman nedávno aktualizoval svá pravidla, přinášející několik významných změn.
11.3.24Dominance Ditleva a Lee zahájila éru T100 v Miami
2.3.24McKenna a Sodaro ovládli Ironman Nový Zéland
19.2.24Dříve stačilo do tepla jen jezdit a dnes by tam triatlonista pomalu měl bydlet celou zimu, říká Pavel Wohl
6.2.24Mistrovství světa Ironman 70.3 pro rok 2025 míří do Marbelly ve Španělsku
27.1.24Triatlonová komunita není aktuálně úplně kompaktní, rád bych naše prostředí více spojil, říká Petr Soukup
21.1.24Skvělé, že někteří profíci dají nahlédnout, jak trénují, říká Roman Procházka