Jablonecký LAMA INTERIÉR (super)sprint tt 2006

23.05.2006 -
Je tomu již pět let co byl v Jablonci opět vzkříšen triatlon na vrcholné úrovni. Po kultovním Bižumuži, který byl jedním z prvních závodů v tehdejším Československu, přišel na řadu modernější způsob pojetí, závod v centru města, Jablonecký sprint triatlon. Jelikož je doba zkracování, tak se ani jablonecký závod nevyhne tomuto trendu. Na letošní rok je poprvé v naší historii připraven závod na supersprinterských tratích.

Jelikož to bude opravdu první závod jak pro pořadatele, tak hlavně pro závodníky, pokusíme se v tomto článku o malou předrozpravu a budeme jen rádi, pokud vyvolá určitou diskusi. Závod navazuje na zkušenosti pořadatelů podobných závodů ve světě, s přizpůsobením místním klimatickým podmínkám.

Jak bylo řečeno závod se pojede na sprinterských tratích 300m plavání – 6km kolo – 1,7km běh, to vše 3x za sebou s intervalem 10-15 minut od doběhnutí posledního závodníka nebo závodnice. Obě tyto kategorie budou startovat současně, pouze s odlišným postavením na startovní plošině. Tento interval bude určen před závodem nebo v jeho průběhu (pro případ nepředvídaných okolností), resp. bude vyhlášen přesný čas v kolik bude odstartován další sprint závod. Je potřeba si uvědomit, že celý závod je jen jedním závodem a závodník se nemůže po doběhnutí jednoho závodu začít objímat s doprovodem a spořádat připravený řízek, protože ho čeká další porcička. Bude potřeba připravit se na další závod. To znamená: po doběhnutí se občerstvit (budou připraveny 2 občerstvovací stanice, jedna v cíli a druhá v prostoru startu plavání, obě zajišťuje firma RED BULL), zajít do depa a připravit si věci na další závod (depo bude otevřené vždy po vyběhnutí posledního závodníka na běžeckou část) a co nejrychleji se dostavit k prezentaci na další závod. Kdo v Jablonci již závodil, určitě ví, že vše je kousek od sebe,takže pevně věříme že by v intervalu mezi závody neměl být problém.

Teď se krátce zastavme nad tím, jak bude celý závod hodnocen a určeno pořadí. Každý jednotlivý sprint závod bude bodován. Vítěz jednotlivého závodu získá 1 bod a poslední v cíli X budů. X je počet závodníků a závodnic na startu prvního závodu. Vítězem bude ten závodník, který bude mít nejmenší součet bodů po všech 3 závodech. Při stejném bodovém součtu a identickém umístění v jednotlivých závodech bude rozhodovat pořadí v posledním závodu.

Tratě se měnit nebudou a kdo již v Jablonci závodil ví, že ho nečeká výlet k rybníku, ale náročná a technická cyklistická část a běh se stoupáním i seběhem, který nepatří mezi jednoduché.

To je ve stručnosti vše k připravenému závodu. Věříme, že v Jablonci opět připravíme kvalitní závod, na který se bude dlouho vzpomínat.
Pro diváky je opět připraveno občerstvení s unikátním „pivozíkem“, který obsluhují XXL hasiči z SDH Líšný u Železného Brodu  a pokud se vše podaří tak i horolezecká stěna, kterou jistě uvítají hlavně děti.
Další informace naleznete na www.sprinttriatlonjbc.cz  

Na účast všech se těší TRI-CLUB Jablonec a www.bukvice.org

Hodnocení:
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Praha se bojí…
Přečteno 882x

Komentáře

konečně změna!!! Reagovat
Re: konečně změna!!! Reagovat
start? Reagovat
Re: start? Reagovat
Omezení Reagovat
Re: Omezení Reagovat
Re: Re: Omezení Reagovat
Re: Re: Omezení Reagovat
Re: Re: Re: Omezení Reagovat
RUBRIKY ČLÁNKŮ
AKTUÁLNÍ ČLÁNKY
15.7.24Ve Španělsku byla psána historie
7.7.24V Rothu padala světová maxima
17.6.24Generálku na MS v Nice ukořistila Charles, Besperát fantasticky druhá
9.6.24T100 - Napínavý souboj generací a dominance Knibb
28.5.24Český triatlon míří do Paříže! Petra Kuříková uspěla v náročné kvalifikaci
21.5.24Evropské triatlonové eposy: Lanzarote a Šamorín
28.4.24IRONMAN Texas ovládli Hermandez a Matthews, Jana Richtrová ovládla AG
26.4.24Výsledkový servis
17.4.24Youri Keulen a Ashleigh Gentle ovládli triatlon Singapore T100
7.4.24Drama a kontroverze na IRONMAN 70.3 Oceanside 2024: Vítězství Sanderse a Knibb a sporné diskvalifikace.