BEST OF 2012

24.12.2012 -
Všechny klíčové momenty roku 2012 si připomeňte v článku. Zde jsou ty nejlepší okamžiky světového triatlonu na dlouhých tratích.
Lance Armstrong se upisuje WTC a spřádá plány do Kony 2012! Na polovičních Ironmanech exceluje. Na Ironman Panama 70.3 bere druhé místo, za sebou nechává Henninga, Lieta, Guillauma a další. Na Ironman New Orleans je opět mezi nejlepšími a na půlce na Havaji jasně vítězí v novém traťovém rekordu. Těmito výsledky vzkazuje pochybovačům, jak moc to s triatlonem myslí vážně.


Ironman Melbourne. Očekávaný první ročník Ironman Melbourne přinesl neskutečnou podívanou v podaní Craiga Alexandra. Alexander ve svých 39 letech se poprvé podíval pod magickou hranici osmi hodin.

(závěrečný maratón Alexander zaběhl pod 2:39!) 

Ironman Cairns. Zde byl iron-comeback dvojnásobného havajského šampióna Chrise McCormacka. Původní plán olympijské kvalifikace nevyšel a McCormack  představil plán B - vyhrát opět v Koně.Ironman Cairns pojal z nutné povinnosti a výsledek tomu odpovídal. Přesto bude na Havaji patřit mezi žhavé favority.

( slavný Macca finišoval za 9:05) 


Ironman Nice. V Nice měl startovat Armstrong a naznačit tak, v jaké asi bude formě na blížící se Havaj. Z jeho startu ale sešlo kvůli obvinění z dopingu. Zvítězil zde Frederik van Lierde.

(škoda jen, že Armstrong nebyl jedním v davu) 

Ironman Frankfurt. Tento závod byl doslova závodem evropských Titánů. Na startu se sešla pravděpodobně nejsilnější konkurence mimo Havajské ostrovy. O prvenství se mělo rozhodnout mezi Raelertem, Kienlem či Vanhoenacker. Z vítězství se nakonec radoval Vanhoenacker před dotírajícím Kienlem.

(po sedmi letech Marino nestartoval v Klagenu, ale zvítězil ve Frankfurtu)


MS v Las Vegas na Ironman 70.3. Závod byl napínavý od samého začátku. Sebastian Kienle po ztrátě z plavecké části, nasadil nevídané tempo na kole. Nejenže se dotáhl na své soupeře, ale deklasoval je takovým způsobem, že jeho jízda připomínala jízdu na motorce. Kdo čekal, že jeho běh se změní v pochod, jak to bývalo u super cyklisty Chrise Lieta, ten se zmýlil. Zvítězil před exšampiónem Craigem Alexandrem a Bevanem Dochertym. V ženách zvítězila Leanda Cave.

(Sebastian Kienle slavící triumf v Las Vegas)

MS Havaj. Měl to být souboj mezi Alexandrem, McCormackem a zbytkem startovního podle. Předpoklady se ale nevyplnily. Po cyklistické časti se na čele usadil Marino Vanhoenacker, který později ze závodu odstoupil, stejně jako McCormack, který to zabalil již na kole. Alexander neudržel kontakt s vedoucí skupinou, Raelert ztratil kontakt již v plavecké části. Fantastickým způsobem nakonec zvítězil Pete Jacobs a v ženách si připsala double Leanda Cave.


Odchod Chrissie Wellington. Po roční pauze dala Wellington triatlonu vale. Jedna z nejlepších žen světového triatlonu se rozhodla ukončit svojí kariéru.

(Královna Chrissie končí v triatlonu)
Hodnocení:
Přečteno 644x
RUBRIKY ČLÁNKŮ
AKTUÁLNÍ ČLÁNKY
28.3.24Olympijský šermíř Beran ocenil železnou ženu z Havaje. Stala se sportovcem roku Prahy 14
20.3.24Ironman nedávno aktualizoval svá pravidla, přinášející několik významných změn.
11.3.24Dominance Ditleva a Lee zahájila éru T100 v Miami
2.3.24McKenna a Sodaro ovládli Ironman Nový Zéland
19.2.24Dříve stačilo do tepla jen jezdit a dnes by tam triatlonista pomalu měl bydlet celou zimu, říká Pavel Wohl
6.2.24Mistrovství světa Ironman 70.3 pro rok 2025 míří do Marbelly ve Španělsku
27.1.24Triatlonová komunita není aktuálně úplně kompaktní, rád bych naše prostředí více spojil, říká Petr Soukup
21.1.24Skvělé, že někteří profíci dají nahlédnout, jak trénují, říká Roman Procházka
10.1.24Luxusní kola si své zákazníky vždy najdou, říká mechanik Michal Kohoutek.
21.12.23Mým snem je účast na největším sportovním svátku světa, říká Tereza Zimovjanová